Informatie

De ballonvaart

Ballonvaren met Ballonvaartcentrum Veenendaal is een ware belevenis. Op het afgesproken tijdstip verzamelen we in het Stadspark in Veenendaal, waar u een uitgebreide briefing krijgt van de piloot voordat er wordt begonnen met het opbouwen van de luchtballon. Hierbij mag u natuurlijk een handje helpen, net als bij het inpakken van de ballon. Eenmaal opgestegen heeft u een fantastisch zicht op Veenendaal en het landschap er omheen. Af en toe hoort u de brander, maar als die uitstaat is het heerlijk rustig in de lucht. Na ongeveer een uur zal de piloot op zoek gaan naar een geschikte landingsplaats. Na de landing wordt de ballon gezamenlijk ingepakt en als kers op de taart krijgt u nog een champagnedoop en een certificaat. Uiteraard wordt u als u geen eigen vervoer hebt weer teruggebracht naar Veenendaal.

We ballonvaren vanaf het Stadspark aan de Groeneveldselaan in Veenendaal waar voldoende parkeergelegenheid is. Neem dan ook gerust uitzwaaiers mee: familie, vrienden of kennissen. Als ze achter de volgauto aanrijden is het helemaal leuk, want zo kunnen ze zelf ook deelnemen aan het ballonvaartavontuur.

Praktische informatie

Veel mensen vragen zich af of je in een luchtballon last van hoogtevrees hebt. Dit is niet het geval, omdat de ballon zelf windstil is en je geen contact hebt met de grond. Een andere fabel is dat het boven in de lucht veel kouder is. De temperatuur ligt er inderdaad iets lager, maar omdat u dichtbij de brander staat merkt u daar niets van.

Als de weersomstandigheden dit toelaten, kan er het hele jaar gevaren worden. Het is namelijk belangrijk dat het niet regent en niet te hard waait. Er is dan ook kans dat uw ballonvaart uitgesteld moet worden, omdat de weersomstandigheden niet gunstig zijn. Een ballonticket is een heel jaar geldig, dus de ballonvaart wordt bij minder geschikt weer op een later moment alsnog ingehaald.

Contact

Wilt u zelf ook graag eens ballonvaren, boek dan nu een ballonvaart en wij zullen contact met u opnemen om uw ballonvaart te organiseren. De tarieven zijn op onze website te vinden. U kunt ook via e-mail, boekingen@ballonvaartcentrumveenendaal.nl of telefonisch boeken: 0318-306807. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor vragen of meer informatie over een heteluchtballonvaart.

 

Algemene informatie
Ballonvaartcentrum Veenendaal
Telefoon 0318-306807
boekingen@ballonvaartcentrumveenendaal.nl

Stel uw vraag

Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Kies voor Ballonvaartcentrum Veenendaal

Lokale ballonvaarder
Veenendaal vanuit de lucht beleven
Geen verborgen kosten
Geen overvolle mand
Een gezellige ballonvaart